top of page
ERASMUS PLUS (1).jfif
MicrosoftTeams-image (4) (1).png

ERASMUS IES ANTONI MAURA 2021-2023

L'IES Antoni Maura participa des del 2021 en un PROJECTE ERASMUS + que, en el marc de la Unió Europea, pretén promoure el coneixement d'altres cultures, el sentiment de pertinença al marc europeu amb els valors que implica i la mobilitat dels estudiants en tots els nivells dels sistemes educatius dels estats membres.  

En el nostre cas, estam vinculats amb instituts del Regne Unit (Londres), Hongria (Budapest) i Turquia (Samsun), per a treballar escolarment sobre les HABILITATS que creim bàsiques per a afrontar els desafiaments de la societat del s. XXI:  

  

                    La creativitat  

                   El pensament crític  

                   La cooperació  

                   La comunicació  

  

 

 

 

 

En cada mobilitat, ens hem reunit en diferents llocs per a tractar temes que són comuns a tots nosaltres, independentment del nostre origen, nacionalitat, religió o cultura. Així, a Samsun (Turquia) vàrem aprendre el valor de la defensa dels drets humans; a Palma, ens reunírem per a parlar sobre el canvi climàtic i les diferents solucions possibles per a frenar-lo, construint consciències actives, reactives i creatives; mentre que a Londres (Regne Unit) es va plantejar el problema de l'abús de substàncies i la prevenció dels riscos que comporten, sobretot per als joves de totes les nacionalitats.  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Però, per sobre de tot, hem obert els horitzons dels nostres alumnes oferint-los una experiència inoblidable en la qual han pogut obrir-se pas en el món per si sols, practicant anglès i compartint amb joves com ells de tot arreu d'Europa.  

 

 
“M'ho vaig passar molt bé, vaig aconseguir exactament el que volia, que era poder comunicar-me amb gent que parla anglès i poder tenir una conversa fluida per millorar el meu anglès. Estic molt contenta d’haver viscut aquesta gran experiència i recomanaria a tothom que tengui l'oportunitat, intentar fer algun Erasmus semblant, val la pena”. Sílvia Fernández (4t A) 
 


“La idea de triar un tema a tractar per a després poder treballar-lo junts, també va ser una bona forma per haver de comunicar-nos sí o sí amb els altres i per aprendre sobre el que pensen i com fan les coses a la resta de països”. Paula Ruiz (4t B) 

 
“Una aventura fantàstica que repetiria sense pensar-ho dues vegades. A part de totes les meravelles que vàrem veure, és la sensació d'estar en un altre país amb una altra mena d'hàbits, amb una altra mena de menjar, llenguatge i sobretot conèixer gent nova”. Francesc Oliva (4t B) 

 

“Ser allà (a Londres) va ser una sensació totalment acollidora i familiar. A més de la gran oportunitat que vaig tenir per millorar el meu anglès, tant el lloc com la gent allà va ser perfecte. Creàrem un vincle entre nosaltres i cap a aquesta ciutat, que ens fa assegurar-nos que hi tornarem tots junts qualque dia”. Aina Calvo (1r Batx C) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A l'IES Antoni Maura sabem que els projectes Europeus constitueixen una gran oportunitat per a trencar les barreres educatives que suposen les fronteres i les llengües. Una Europa unida en els valors de la democràcia enforteix també el significat de l'educació, perquè l'orienta a derrocar les diferències que generen tantes vegades incomprensió i limiten la nostra consciència. Transmetre als joves no sols la idea, sinó l'experiència que les barreres són traspassables i que darrere s’hi troben els mateixos problemes, inquietuds i necessitats, és alguna cosa de la major importància en el món de l'educació. Perquè els projectes Erasmus + ens obren la consciència cap a la unitat de tots els joves i també de tots els professors. Europa és el context cultural, polític i social del qual formam part, en el qual s'integra el nostre sistema educatiu i s'integraran els nostres alumnes en el futur. És un espai de participació, d'intercanvi i, per descomptat, de formació. Un espai en el qual estam tots els qui formam part de l'equip educatiu i de la llarga família d'alumnes de l'IES Antoni Maura de Palma. 

MicrosoftTeams-image (12).png
IMG-20230329-WA0016.jpg
IMG-20230331-WA0015.jpg
bottom of page